Παράλληλες Εκδηλώσεις

Λευτέρης Χριστοφής @ 10th Vinyl is Back

Ο κιθαρίστας και συνθέτης Λευτέρης Χριστοφής είναι ο μοναδικός Έλληνας καλλιτέχνης που εκπροσωπεί διεθνώς την αμερικάνικη Benedetto Guitars ενώ η συνθετική του άποψη έχει χαρακτηρισθεί ως  Jazz Guitar Grecian Style όπου προσδίδει μία νέα μουσική προοπτική πέρα από τα σύνορα της jazz και του fusion.

Ο Λευτέρης Χριστοφής είναι “ένας από τους κορυφαίους κιθαρίστες της Ευρώπης κι ακόμα ανερχόμενος”.  Έτσι τον χαρακτηρίζει η Benedetto Guitars Company στην ιστοσελίδα της. Συστήνεται από τον Pat Martino και παραχωρείται -endorsement- η κιθάρα Bravo Deluxe 40th Anniversary που φέρει το όνομα του. Πλέον συμπεριλαμβάνεται στην ομάδα των Benedetto Players οι οποίοι συμμετέχουν με σεμινάρια σε μερικές από τις πιο γνωστές μουσικές σχολές και δίνουν συναυλίες σε διεθνείς εκθέσεις και festivals. Με τον πρόεδρο της Benedetto Guitars, Howard Paul, ως Benedetto Guitarists Duet συμμετέχουν σε workshops και διεθνείς εκθέσεις μουσικών οργάνων.

 

 

Σπούδασε στο Anglia (Ruskin) Polytechnic/University στο Cambridge και συμμετείχε ως κιθαρίστας στην APU Jazz Orchestra σε ηχογραφήσεις και συναυλίες.  Με το προσωπικό του σχήμα Cosmic Band  παρουσίασε δικές του συνθέσεις σε κονσέρτα στο Λονδίνο και κυκλοφόρησε τα προσωπικά του άλμπουμς KalesmaLefteris Christofis with British Friends και Mythoplasia”.

Συμμετείχε ως κιθαρίστας και ενορχηστρωτής στο project  ‘One Olympicsof the Magnetics Poets όπου παρουσιάσθηκε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2006 στο Torino.

 

 

 

Το τρίτο του άλμπουμ “Nous Icons” με τη συμμετοχή του Paul Wertico  (7 Grammy Awards) ως ντράμερ και παραγωγός, εκδόθηκε από την Blue Note Records. Aπέσπασε σημαντικές κριτικές μεταξύ αυτών και του Joe Ferrari στο Jazz Improv που αναφέρει: “… γράφει υπέροχες συνθέσεις που προσδίδουν εικόνες από συναισθηματικά τοπία … στην αρχή μου θύμισε Pat Metheny αλλά στη συνέχεια άρχισα ν’ ακούω το “μοναδικό ήχο” του Λευτέρη Χριστοφή …”

Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Music Center Athens όπου διδάσκει ηλεκτρική κιθάρα, διευθύνει μουσικά σύνολα και ορχήστρες και δίνει σεμινάρια με θέμα «Από τον Αυτοσχεδιασμό στη Σύνθεση», ενώ από το 1996 έχει συνεργασθεί ως καθηγητής ηλεκτρικής κιθάρας και  Jazz Fusion Μουσικά Σύνολα με το Ωδείο Τέχνης Γ. Β. Φακανάς και Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Έχει συνεργασθεί με τους Paul Wertico, Jeff Berlin, Chico Freeman, Barbara Unger, Howard Paul, Pete Lewinson, Dominique DiPiazza, James Mack, Julian Landymore, James Hayden, Jacques Marugg, Chris Dagley και αρκετούς Έλληνες διεθνούς φήμης μουσικούς.

Μόλις κυκλοφόρησε το τέταρτο άλμπουμ του ManΤis όπου συμμετέχουν οι Λευτέρης Χριστοφής στις κιθάρες και τα φωνητικά, Dominique Di Piazza στο μπάσο, ο Jacques Marugg στο βιμπράφωνο, Νίκος Τουλιάτος στα τύμπανα και ως special guest Chico Freeman στο σαξόφωνο.

Περισσότερες πληροφορίες : www.christofis.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης της  Benedetto Guitars Artist/Jazz Educator, πρωτοπόρος jazz fusion μουσικός στην Ελλάδα, κιθαρίστας και συνθέτης Λευτέρης Χριστοφής θα παρούσιασει τη νέα του δουλειά σε μια solo performance ειδικά σχεδιασμένη για το Vinyl is Back!

 

 

VIDEOS

 

 

One thought on “Λευτέρης Χριστοφής @ 10th Vinyl is Back

Comments are closed.