Νέα

Νassia Gofa Quartet feat. Giorgos Krommydas @ Vinyl is Back

 

Η Νάσια Γκόφα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ολοκληρώνοντας την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, άρχισε τις σπουδές της στο Γεωλογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, με εξειδίκευση στην Παλαιοντολογία.
Παρόλα αυτά, επειδή πάντα αγαπούσε τη μουσική και το τραγούδι, μετά από κάποια χρόνια σπουδών στην Γεωλογία, αποφάσισε να ακολουθήσει το μεγάλο της όνειρο, να ασχοληθεί με την αγαπημένη της jazz μουσική…

Εργάστηκε σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς, προκειμένου να υποστηρίξει τις μουσικές της σπουδές.
Το 2000 ξεκίνησε να σπουδάζει στο τζαζ τμήμα του Ωδείου “Athenaeum Μαρία Κάλλας” της Αθήνας (με καθηγητές τον Σύλβιο Σύρρο και τη Σοφία Νοητή) απ’ όπου αποφοίτησε λίγα χρόνια αργότερα, λαμβάνοντας το δίπλωμά της στο Τζαζ Τραγούδι.

Παράλληλα παρακολούθησε εργαστήρια και σεμινάρια με μουσικούς και τραγουδιστές της jazz όπως οι Miles Griffith, Cameron Brown, Sheila Jordan, Deborah Davis. Επίσης, έχει διδαχθεί το σύστημα φωνητικής τοποθέτησης Voicecraft .

Έκτοτε τραγουδά στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα, έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους μουσικούς της ελληνικής jazz σκηνής και έχει υπάρξει σταθερό μέλος πολλών γκρουπ.

Πριν δύο χρόνια εμφανίστηκε με ένα από τα γκρουπ που συνεργάζεται στον πιο σημαντικό συναυλιακό χώρο της πόλης του Λουξεμβούργου, Neimenster.Έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με διαφορετικά project.

Έχει συμμετάσχει στα cd : “Dog To The Bone” (Happy Dog Project), “Chicago Giname!” (Assoi tou Salvador), ”Bossa Nova” (Demode), ”Between Realities” (Groove Elation Project) καθώς και με δύο κομμάτια στα cd “Ξαναδιαβάζοντας τον Μίκη Θεοδωράκη” που πρόσφατα κυκλοφόρησαν με την Εφημερίδα των Συντακτών. Η πιο πρόσφατη ηχογράφησή της είναι το κομμάτι “ The Promise”  με το οποίο συμμετέχει στο cd  του Χρήστου Ταμπουρατζή CARGO το οποίο κυκλοφορεί σε Ευρώπη και Αμερική.

Διδάσκει Jazz τραγούδι στο Ωδείο Τέχνης Γ.Φακανάς και το Ωδείο Μουσικής Πράξης. Τα καλοκαίρια ανήκει στους δασκάλους  της καλοκαιρινής Jazz Ακαδημίας που οργανώνει το Ωδείο Athenaeum (Μαρία Κάλλας).

Μαζί της ο πιο σπουδαίος ίσως κιθαρίστας της γενιάς του, Γιώργος Κρομμύδας.

 

Νassia Gofa Quartet

Νάσια Γκόφα – φωνή

Γιώργος Κρομμύδας – κιθάρα

Κώστας Πατσιώτης – κοντραμπάσο

Παναγιώτης Κωστόπουλος – τύμπανα

 

Θα είναι μαζί μας ζωντανά στο Cine Κεραμεικός την Κυριακή 9/12 στις 5:30 μ.μ.

2 thoughts on “Νassia Gofa Quartet feat. Giorgos Krommydas @ Vinyl is Back

Comments are closed.