Νέα

Andreas Gomozias | Listen To The Past feat. Δημήτρης Πολύτιμος @ Vinyl is Back

 

Το Listen To The Past είναι όνομα συγκροτήματος ή ένα διαφορετικό άκουσμα ; Στην ουσία είναι το νέο πρότζεκτ του κιθαρίστα και τραγουδιστή Ανδρέα Γκομόζια (e.x. Blues Family, Drifting Around, Blues Revenge) στο οποίο παρουσιάζει παλιά λαϊκή αμερικάνικη μουσική. Οτιδήποτε έχει να κάνει με το blues χωρίς να είναι απαραίτητα <blues> σαν φόρμα.

 

Ο Ανδρέας Γκομόζιας αναφέρει για το Listen To The Past : «Τα τελευταία χρόνια μιλάω με πολλούς μουσικούς κιθαρίστες που πραγματικά δεν ξέρουν από που έρχονται πολλές επιρροές και νομίζουν ότι όλα ξεκίνησαν από τον Jimmy Page ή τους Led Zeppelin ή τον Gary Moore ..άλλοι πάλι νομίζουν από τον BB King ή τον Buddy Guy ..ναι εντάξει αλλά έρχεται από πολύ πιο πριν και αν ακούσεις Robert Johnson, Lonnie Johnson, Blind boy Fuller, Blind Willie Mc Tell, Blind Blake …υπάρχουν εκατοντάδες από αυτούς και όλοι έχουν κάτι που οδήγησε την μουσική σ’ αυτό που είναι σήμερα. Το καλό σ’ αυτό είναι ότι μπορείς να πάρεις κάτι, να έχεις μια ανταπόκριση, να βρεις ένα στήριγμα, μια φράση μια αίσθηση τόνου.. τέλος πάντων και να παίξεις πάνω σ’ αυτό… να το κάνεις δικό σου ! Ακούγοντας πολύ τους μετέπειτα παίκτες δεν έχεις τόσο την ευκαιρία να κάνεις τόσο εύκολα κάτι δικό σου ….μ’ αρέσει πολύ ο Oscar Moore ο κιθαρίστας που έπαιζε με τον Νat King Cole, o Allen Toussaint ο πιανίστας απ’ τη Νέα Ορλεάνη, οι Μeters, o Coleman Hawkins, ο Count Basie, ότι έχει να κάνει με blues… χωρίς να είναι απαραίτητα blues.. σαν φόρμα….

 

Βιογραφία

Ο Ανδρέας Γκομόζιας γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα στο γυμνάσιο 16 χρονών με διάφορα συγκροτήματα και αργότερα συνέχισε να δουλεύει επαγγελματικά σε πολλές δουλειές και πολλά ταξίδια ανά τον κόσμο. Είναι καθαρά αυτοδίδακτος, αγάπησε την μουσική και αφιερώθηκε σ’αυτή περνώντας μια μεγάλη κρίση ταυτότητας σαν μουσικός. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε να ψάχνει τον ήχο του στην κιθάρα ώσπου βρήκε τον εαυτό του και ζεστασιά από μουσικούς του είδους σε αυτό που λένε the blues με επιρροές οτιδήποτε έχει να κάνει με αυτό χωρίς να είναι απαραίτητα σαν φορμα .

 

Μαζί του ο βετεράνος πιανίστας Δημήτρης Πολύτιμος, αποκαλύπτει την πιο jazz πλευρά του!

 

Θα είναι μαζί μας ζωντανά στο Cine Κεραμεικός το Σάββατο 8/12 στις 4:00 μ.μ.