Νέα

Ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακή επιτυχία το 2ο Vinyl is back!

Περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες, όλων των ηλικιών έσμιξαν στο 2ο Vinyl is Back το τριήμερο 4-6 Οκτωβρίου στο «Τεχνόπολις» και χάρηκαν, την πιο πετυχημένη, κατά γενική ομολογία,  έκθεση όλων των εποχών, με απόλυτο πρωταγωνιστή το βινύλιο.

Ένα αληθινό show γύρω από τις 33, 45 και 78 στροφές στο οποίο συμμετείχαν 80 εκθέτες με περίπου 80.000 βινύλια ! Ανάμεσά τους πολλοί ιδιώτες που «κατέβασαν» τις δισκοθήκες τους, αλλά και συλλέκτες με το stock δίσκων τους, καταστήματα δίσκων, δισκογραφικές εταιρίες που κυκλοφορούν τις νέες δουλειές νέων αλλά και καταξιωμένων καλλιτεχνών σε βινύλιο, καταστήματα μηχανημάτων με όλα τα καινούργια μοντέλα pick-up αλλά και αξεσουάρ για όσους ενδιαφέρονται να ξαναλειτουργήσουν τα παλιά  pick-up τους. Επίσης στο Vinyl is Back έδωσαν το παρών και όλες οι σύγχρονες τάσεις ποπ κουλτούρας που ακολουθεί το βινύλιο και την μουσική.

Οι τιμές των βινυλίων ξεκινούσαν από 1 ευρώ έως 5 ευρώ στις προσφορές που υπήρχαν στους πάγκους και η τιμή τους, σε όλες τις διαβαθμίσεις, έφθανε ακόμη και τα 1.000 ευρώ. Ο πιο ακριβός δίσκος που πουλήθηκε ήταν το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ του ελληνικού rock συγκροτήματος του ’70 «Αγάπανθος» στην τιμή των 450 ευρώ.

Βινύλια σφραγισμένα, τελευταίας κυκλοφορίας, επανεκδόσεις και original, αλλά και μεταχειρισμένα σε τιμές για όλα τα πορτοφόλια έδωσαν τροφή στους λάτρεις του βινυλίου για ένα ατελείωτο ψάξιμο επί τρεις ημέρες, αλλά και μια διαφορετική νότα στην πόλη. Ο χώρος του κτιρίου «Μηχανουργείο» στη  Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι έγινε ο δημοφιλέστερος προορισμός για όλο αυτό τον κόσμο που αγκαλιάζει την επιστροφή στο ζεστό ήχο του βινυλίου, τον πιο σωστό τρόπο ακρόασης με τον οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές.

Το Vinyl is Back ανανεώνει το ραντεβού του με τους λάτρεις του βινυλίου καθώς έγινε πλέον θεσμός !