Παράλληλες Εκδηλώσεις

The Banksters Live @ Vinyl is Back Thessaloniki

“Banksters” (λέξη σύνθετη, που προκύπτει από την συγχώνευση των λέξεων “banker” και “gangster”).Δημιουργήθηκαν το 2009 από τον Κώστα Βασιλούδη (ακορντεόν – φωνή) και τον Δημήτρη Μπίτσιο (κιθάρα – φωνή) για να καταλήξουν στην τωρινή τους σύνθεση το 2011 με την προσθήκη του Γιάννη Παπαγαβριήλ στο μπάσο και του Θωμά Αρβανίτη στα ντραμς.

To 2016 προστίθεται στην σύνθεση ο κιθαρίστας Αλέξης Καρνούτσος .Με πολλές αναφορές στο rock’n’roll,swing αλλά και σε πιο σύγχρονα μουσικά ρεύματα, γρήγορα έγιναν γνωστοί για τις εκρηκτικές τους ζωντανές εμφανίσεις. Έχουν πραγματοποιήσει τριψήφιο αριθμό σε Αθήνα ,Θεσσαλονίκη και στην επαρχία. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις παρακάτω: Μακεδονία (Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Δράμα, Κοζάνη, Κατερίνη ,Φλώρινα, Έδεσσα, Κιλκίς),Θεσσαλία (Λάρισα, Βόλος, Τρίκαλα, Καρδίτσα), Θράκη (Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη),όπως και στην Σαμοθράκη, Ικαρία και την Κέρκυρα. Έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ, με κυριότερα τα: White Boppin Tower IV (Θεσσαλονίκη-Λάρισα-Αθήνα,2009),Πολιτιστικό Δεκαήμερο Καβάλας (Καβάλα,2011),Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας (Θεσσαλονίκη,2012,2015),Ντάλα Ήλιος (Ιωάννινα,2013), Φρικαρία (Ικαρία,2013), ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival (Θεσσαλονίκη, Ρωμα’ι’κή Αγορά 2014), Street Mode Festival (Θεσσαλονίκη ,Λιμάνι, 2014),Ρέθυμνο (Spasta Festival 2016).Τον Μάη του 2011 άνοιξαν την συναυλία των The Zombies στην Θεσσαλονίκη.

Τον Μάρτη του 2013 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δουλειά με τίτλο ‘Bang’ σε 500 αντίτυπα τα οποία εξαντλήθηκαν. Μαζί με την επανακυκλοφορία της πρώτης, εκδόθηκε και η νέα τους δουλειά ‘Battle’, η οποία κυκλοφορεί επίσημα από τον Νοέμβρη του 2016.

Τα μέλη τους :

Κώστας Βασιλούδης (ακορντεόν-φωνή),
Δημήτρης Πίτσιος (κιθάρα-φωνή),
Γιάννης Παπαγαβριήλ (μπάσο)
Αλέξης Καρνούτσος (κιθάρα),
Θωμάς Αρβανίτης (ντραμς).

 

https://www.facebook.com/thebankstersband/

https://www.youtube.com/user/thebankstersband1

 

Οι The Banksters θα εμφανιστούν Live στα πλαίσια του Vinyl is Back στον πολυχώρο WE το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 7:00 το βράδυ. Για μια ώρα θα μας παρασύρουν με τη μουσική τους και στη συνέχεια θα υπογράψουν τη νέα τους δουλειά!
Be there!  Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 7:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ. at @WE