Παράλληλες Εκδηλώσεις

Echo Train Live @ Vinyl is Back Thessaloniki

Ο Greggy K η Ren o Dennis Panagiotidis και ο Nikolas Gale σχημάτισαν μια ψυχεδελική ροκ μπάντα που κατάφερε να ξεχωρίσει μέσα σε σύντομο διάστημα (Ιούνιος του 2013 η ημερομηνία γέννησης της μπάντας). Το όνομά τους προέκυψε από τους ήχους του τρένου που ακούγονταν από το σιδηροδρομικό σταθμό που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι όπου πρόβαραν και εμπνεύστηκαν τα τραγούδια τους. Ο Greggy λέει: «Ήταν σαν drum loop για μένα τα διάφορα beats, καθώς έπαιζα κιθάρα.»

Ηχογράφησαν κάποια πρώτα demos στο White Studio στην αγαπημένη τους γειτονιά, την Κυψέλη, μαζί με φίλους και άλλους μουσικούς, και το αποτέλεσμα ήταν το πρώτο τους ΕΡ με τίτλο το όνομά τους. Τον Μάρτιο του 2014 η μπάντα υπέγραψε με την Τhe Sound Of Everything και κυκλοφόρησε το single “Fire” το οποίο αναδείχθηκε το τραγούδι του τριμήνου στον διαγωνισμό Jumping Fish της Cosmote τον Ιούνιο 2014. Το πρώτο τους άλμπουμ «Memento Mori» κυκλοφόρησε το 2015 από την Sound Of Everything.
Στην μουσική τους αλλά και στις live εμφανίσεις τους, οι Echo Train έχουν ως βασική επιρροή, την pop και garage ψυχεδέλεια του 60’,με στιγμές αυτοσχεδιασμού, ενώ η κυρίως αίσθηση που θέλουν να μοιραστούν, είναι η διήγηση μιας ιστορίας με εκρήξεις συναισθημάτων και ρυθμού. Όπως λένε και οι στίχοι τους «..σε ένα μέρος χωρίς μέλλον και παρελθόν, στον δικό τους κόσμο, εκεί όπου τα μυστήρια και τα πλάσματα της φύσης χορεύουν σε μια αιώνια σπείρα χρωμάτων και αγάπης..».

Το νέο σινγκλ «Portland ’69» μόλις κυκλοφόρησε σε βινύλιο (μαύρο και πράσινο) μαζί με το μουσικό περιοδικό «TimeMazine».

Band Members

Greggy K., Ren (Irene Ren Panagopoulou), Dennis Panagiotidis, Spyros Valkaniotis, Thanos Karagiannis, Guspyr.

 

Οι Echo Train θα εμφανιστούν Live στα πλαίσια του Vinyl is Back στον πολυχώρο WE το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 8:00 το βράδυ. Για μια ώρα θα μας παρασύρουν με τη μουσική τους και στη συνέχεια θα υπογράψουν 45άρι τους!
Be there!  Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 8:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ.  @ WE