Παράλληλες Εκδηλώσεις

Penny Dreadful @ Vinyl is Back

Οι Penny Dreadful δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2010 από μια παρέα φίλων που ένιωσαν την ανάγκη να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να πειραματιστούν, με βασικό μουσικό άξονα το rock ‘n’ roll.

Το γκρουπ πήρε το όνομά του από το ομώνυμο είδος των βρετανικών αναγνωσμάτων του 19ου αιώνα, τα οποία κόστιζαν μία πένα, ενώ η θεματολογία τους στρεφόταν γύρω από ιστορίες φρίκης και γοτθικού τρόμου.

Με επιρροές που εκτείνονται ανάμεσα στην αυστραλέζικη και στην αμερικανική εναλλακτική σκηνή, αλλά και με αναφορές στην Alt.Country, στην Americana, στο Post Punk και στο Garage, ο κιθαριστικός ήχος των Penny Dreadful είναι άλλοτε ηλεκτρικά φορτισμένος και άλλοτε σκοτεινός και ταξιδιάρικος, προσκαλώντας τον ακροατή σε ένα μυσταγωγικό ταξίδι που ακροβατεί ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι, άλλοτε με βρόμικους ήχους και αποδομημένα riff και άλλοτε με μελαγχολικές μελωδίες πνιγμένες στους ήχους του βιμπράτο, με θέματα εμπνευσμένα από την ατμόσφαιρα των ταινιών του Tarantino, του Jarmusch και των παραληρηματικών ντοκιμαντέρ του Werner Herzog.

Από το 2010, η μπάντα έχει ροκάρει στις περισσότερες αθηναϊκές σκηνές, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, παρέα με τους Last Drive, Thee Holy Strangers, Illegal Operation, Dustbowl, Minor Mine και άλλους, ξεσηκώνοντας το κοινό με τον ήχο της.

Τον Οκτώβριο του 2013, οι Dreadful κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους “Deadwood”, το οποίο διατίθεται σε CD και LP. Τον Ιανουάριο του 2017 ακολούθησε το δεύτερο άλμπουμ “Pilgrimage”, σε CD και σε βινύλιο με διπλό εξώφυλλο (gatefold).