Νέα

Οι Drifting Around μαζί μετά απο 15 χρόνια στο Vinyl is Back!

DRIFTING AROUND

Drifting Around. Όνομα βαρύ με ιστορία. Η θρυλική αθηναϊκή blues μπάντα επανασυνδέεται για ένα live blues happening στο Vinyl Is Back! Ο αυθεντικός ήχος του κουαρτέτου θα ηχήσει ξανά για τους πιστούς φίλου του βινυλίου και του blues! Ο Ανδρέας Γκομόζιας που διαθέτει ψαγμένη συλλογή δίσκων βινυλίου, συναντά ξανά στο stage τον αειθαλή Δημήτρη Πολύτιμο και τους Χρήστο Κουτσογιάννη και Έρικ Κακαρά σε μια συνεύρεση με ξεχωριστή σημασία και ενδιαφέρον.

Οι Drifting Around σχηματίστηκαν το 1995 στην Αθήνα υπό την καθοδήγηση του Ανδρέα Γκομόζια μετά την αποχώρησή του από τους θρυλικούς Blues Family του πιανίστα Γιάννη Μόνου. Γεννημένος στην Αθήνα, αυτοδίδακτος μουσικός, χαμηλών τόνων, στυλίστας κιθαρίστας (και τραγουδιστής) που συνδυάζει πολλά είδη παιξίματος κιθάρας με βάση το blues, όπως r’ n’ b, soul, jazz συντηρώντας τον μύθο του live εδώ και δεκαετίες μέσα από μπάντες που είχαν στις τάξεις τους πολύ ξεχωριστούς μουσικούς.

Γρήγορα οι Drifting Around συγκέντρωσαν τα βλέμματα του αθηναϊκού κοινού στις συνεχείς εμφανίσεις τους σε μπαρ και κλαμπ, αλλά και σε μεγαλύτερους χώρους παίζοντας support στο «Ρόδον» με τον Peter Green και τον Snowy White, στο «Gagarin 205» με τους Nazareth, στο «Ark» στο blues festival «Jimi Hendrix Tribute», στο «Athens Blues Festival» στο «House of Art» με τον Paul Lamb, αλλά και με τους Nine Below Zero στον ίδιο χώρο όπου απέσπασαν τα ευνοϊκά σχόλια των ξένων μουσικών που τους συνεχάρησαν για την αυθεντικότητα του ήχου τους και την αμεσότητά τους. Το ίδιο έκανε και ο διάσημος κιθαρίστας Mick Taylor (πρώην Bluesbreakers, Rolling Stones)- συνεχάρη προσωπικά τον Γκομόζια σε τζαμάρισμά του μαζί με τους Blues Family, στο «Hi – Hat», λέγοντάς του «you got it !».

Οι Drifting Around έδωσαν βήμα σε πολλούς μουσικούς, κυρίως νεώτερους αλλά και παλιότερους, να παίξουν καλό blues έως το 2002 αφήνοντας πίσω τους αναρίθμητες live εμφανίσεις. Ηχογράφησαν 3 τραγούδια για την blues συλλογή «Magic Bus Sessions» (2008). Στην ουσία δεν διαλύθηκαν ποτέ καθώς παρέμειναν φίλοι και έπαιζαν ενίοτε μαζί.

Ο πιανίστας των Drifting Around είναι ο γηραιότερος Έλληνας rock-blues μουσικός εν ενεργεία, Δημήτρης Πολύτιμος, (M.G.C., Εξαδάκτυλος, Socrates και ανέκαθεν στο συγκρότημα Δημήτρη Πουλικάκου) με την ψυχή και το παίξιμο εφήβου.

Μαζί τους ο ντράμερ Χρήστος Κουτσογιάννης, γνωστός από την πετυχημένη του καριέρα με τους Opera Chaotique αλλά και με θητεία σε συγκροτήματα μουσικής New Orleans και ο μπασίστας Έρικ Κακαράς, το πιο μόνιμο μέλος των Drifting Around που έχει το δικό του σετ στο πρόγραμμά του τραγουδώντας.

DRIFTING AROUND

Ανδρέας Γκομόζιας (φωνή, κιθάρα)

Δημήτρης Πολύτιμος (πλήκτρα)

Έρικ Κακαράς (μπάσο, φωνητικά)

Χρήστος Κουτσογιάννης (ντραμς)

 

Για περισσότερες πληροφορίες :
https://www.facebook.com/events/1093656944059734/